Thursday, June 30, 2011

polaroid

HAhahaa...

ape kes tah start ngan gelak?? hehe..
okeh ade la dlm 2 3 ari neh roomate sy Cik nabila sebut2 psl polaroid neh..

ape 2 polaroid??

em, ia adalah sejenis makluk benda yg digunakan utk menangkap gmbar..
xtau lg????
kamera la weyyhh..adoii lemmm btol.. KAMERA

jgn la mrh nyah,,hehe..

tapi yg paling pasti aku neh tau jela kan bila dok tgk2 gmbar dlm google 2 mcm tingin la gak..
yg pasti mesti hello kitty pnye desingn la...hahaha
 nak gelak lg...

HAHAHAHAHAHHHHAAA!!



p/s : nnt yg kita tgkap dgn polaroid kitty neh akn kuar gmbar kte skali ngn design kitty kt bwh..seolah2 mcm gmbar kte print dgn sticker kitty gtu la..agk2 bpe ye hrganye??

Thursday, May 26, 2011

" Awak..saya bersedia.."

Jam kt lappy aku tunjuk pkul 10.15 malam..
em..line tenet pun okeh dan lancar sbb rmai org dah blk..
so xde la traffic jam lg..hehe


malam ni aku nak cerita psl dia..
yeaa dia.. 
spanjang aku post dlm blog xade lg aku cite psl dia..
arini aku trasa nak cerita sgt sbb aku dah bsedia..


Aku kenal dia mse aku abes spm,
mse 2 aku part time dekat ngan kdai MLM as a shop assistance..
wah,bunyi cam best je kan..
nme lain dia..jurujual la kan.hehe
pastu, mse 2 aku ngah frust ngan somebody neh..
aku mse 2 kirenye tgh lonely la kan..
so, at the 1st day i went to work cam relax la kan..
bos pun kire nak bg aku peluang ngam ngan situation la dlu kan..
seb bek bos aku ppuan so xde la kekok sgt...
kalo bos laki ensem plak, leh la gak jd cam drama korea ke kan..hehe


okeh, mse 1st day aku kt tmpat keje aku xjmpe dia lg tp aku dah nmpak dia kt kdai mkn..
kdai mkn 2 mmg dekat la lgpun dia ade serve lunch buffet..
so, ctu je yg aku nmpak..aku mkn ctu la..
aku tau dia pun pelik aku spe sbb dia mcm dok tgk kt aku..arrghh pasan je..
tp aku mse 2 tgk berita kt tv..so,aku xendahkan sgt..
bukan jenis aku mse 2 main mata dgn laki..haha
then, mse kt kaunter dia g byr and aku pun kbetulan nk byr gak..
dsebabkan aku neh konon mcm xde malas nk lyn so aku xtgk pun muka dia depan2..
aku cuma tgk sekilas pastu aku wat derkk je..cehh! kerek seyhh..haha
abes mkn 2 aku pegi smula keje and nothing interesting 2 do..keje pun xde so aku pun blk la umah pkul 6..

esknye plak, aku dtg keje bos ckp 'anis arini awk cuci kdai..spu smpah dah sbgainye'
aku pun..yela bos mmg sy suke la bt keje mcuci neh..
so aku tgh la sapu smpah mse 2..dlm pkul 10.30 gtu la..
sbb yela kan kdai pkul 10 br buka kan..
so,aku pn syok2 sapu tbe2 aku nmpak ade seseorg lalu,
aku xtau la nak ckp mcm mne mse 2 tp yg aku leh ckp ialah bila aku tgk dia 1 perasaan yg aku xdpt nak jelaskan..
seolah-olah aku tpegun dan mcm ade angin yg tiup dgn lembut je smbil slow motion movement..
sebijik mcm dlm drama 2 la..tbe2 je ati aku mcm bdebar2..
pastu lme jgk aku remain constant..dah bbrapa saat lepas 2 aku tsedar..

'eh,dia senyum kt aku la..' hahhaaa gelak sorg2..

pastu,aku pun trus sapu smpah, mop lantai,lap cermin dan mcm2 lg la smbil dok pikir psl org yg aku tgk td..
kiranya, dia mula hadir dlm idup aku adalah 2 Januari 2008..


esknye,mse aku dtg keje pg 2 aku tggu dia lalu..
bila dia lalu je aku senyum la..dia pun snyum jgk..
haha..bhgia gile ase..org yg aku suke mse time skolah 2 kirenya dah out of my mind la kan..
mmg xpikir dah ar..tggu lg dah ade yg br kt depan..
tp seyes aku ckp yg neh mmg aku ase lain mcm..sbb he's was somebody that send by god for me..cewahh!
so,singkatkan cite ( sbb aku pun xbpe igt dah )
tiap2 ari aku tggu dia lalu..yg plg klakar bila pkul 11 je mesti aku akn tggu kt depan pntu kdai..
owh,lupe nk ckp..mse 2 dia keje dekat kdai mkn selang 1 kdai dr kdai aku..
so,at 1st aku pelik tau knpe dia tiap2 ari lalu ctu..then now i know why! hehe..

bila 1 ari 2 aku xnampak dia aku jd gelisah gile..duduk xsenang je..
so, aku pun pegila kdai sblah lg..ala2 mcm 7 eleven la kan..ade sorg mamat neh keje ctu and dia kapel ngn kdai sblah aku yg kdai potostat..aku scara xlgsung rapat la ngan dorg..
so,stat ari 2 aku asyik mkm cornetto je..smbil tggu dia dtg..
upenye,mse ari ahad dia xdtg 2 dia cuti..aku igt dia pegi mne..bila esk 2 dia dtg sengih smpai blk umah la aku..
aku xberani nak tegur dia sbb aku mmg mcm neh..haha
dah bbrapa mggu lepas 2 ade la jugak progress aku ngn dia..
bila dia lalu je aku akn tgk dan snyum dgn manis skali..
dia pun akn ckp kt aku..

'senyum..senyumm'..

so mcm besa jugak..klise la kan. aku gmbira spanjang ari..

so,mse 2 feymes lagu cornetto..'Dua hati jadi satu'
bila aku mkn cornetto 2 kirenye brangan2 la aku ngn dia neh..haha
mmg feveret aku pun bragan2 neh..sbb dr skolah dlu pun aku jenis mmg asyik suke kt org,
pastu frust sndri sbb bukan ade pun org suke kt aku..aku neh bukan hot stuff pun kt skolah..
mne ade org pndang pun..haha tp aku bhgia dgn cra idup aku..btol2 aku suke sgt crush dgn org tnpa ade ikatan..


it goes different bila aku ngan dia..ase nak memiliki dan dimiliki 2 mcm sgt2 kuat..

satu ari aku tnye bos aku psl dia sbb tgh2 ktorg borak dia lalu..

' kak, dia ni spe kak?' buat2 tnye je..
' owh, nme dia ja'a..dia keje kdai mkn kt sblah 2..' akak 2 jwb tnpa curiga hehe..

dr situ la aku tau nme dia..owhh JA'A..


aku xpasti mcm mne aku tegur dia tp km mula kwn baik..mgkin sbb aku mula overtime kot..
so,aku akn order mknan dekat dia..dia pun akn anta smpai kt kdai aku..
so, bila aku mkn tghari kt kdai yg slalu 2 aku pun akn beli la cadbury yg kecil2 2..
byk la aku beli sbb mse 2 mmg aku jenis bt keje smbil makan coklat..
satu ari,entah mcm mne aku bg coklat 2 kt dia mse dia lalu depan kdai aku..
xtau la mcm mne aku leh bg..aku xigt..
tp sejak 2, tiap2 kali aku beli aku akn bg dia..
satu moment yg aku xbleh lupa bila aku tgk cadbury..
and lepas dr km rapat, km mula keluar mkn sme2..
mkn tghari dekat ctu jela..bukan mkn kt luar pun..hehe


so,lepas rapat 2 selain cadbury..cornetto pulak aku dah dpt share moment dgn dia..
hahahaa..bhgia bhgia mse 2..
ase dunia mmg aku la yg punya..mmg cuma aku pnya la!
then, one day..aku dpt tau dia kena blk kpg uruskan kdai yg 1 lg dekat kpg dia..
kdai kt sne besar dan laku la..kt cni bisnes kdai yg dia keje 2 slow cket..
mmg bila aku dpt tau 2 aku sdey sgt la..mmg sdey sbb aku xsgke kejap je dia dah nk pndah..
mse shari sblum dia pegi 2 aku mtk no fon dia..tp mcm sdey jgk la dia xnak bg..
dia ambik no aku je..dia ckp nnt dia msj aku..mmg mse 2 aku ase mmg aku xde harapan la..


huhuuuu sdey...


bila esk 2 aku dtg keje aku bharap yg dia xjd blk kpg..dan dia akn dtg keje ari 2..
tp andaian aku 2 lgsung xbtol pun..hehe
aku tiap2 ari tggu msj dia..tp ttp xde..
so aku neh jenis xde kyakinan diri,aku cepat pts ase..
aku pun give up la sbb aku ase mgkin dia cuma dtakdirkan utk kwn je ngan aku kot..
xpela..so lepas dr 2 aku pun dah bhenti la bharap..


tp aku igt lme la sgt aku kena tggu..upenye 2 mggu je..
hampeh kan?? haha..
mse aku cuti 2 dia kol..aku tgk no 2 aku dah dpt ase dia kol tp mse aku jwb kol 2 aku just pretend mcm xkenal la..haha klakar kot..

'eh, spe ni??' aku bt2 tnye..
'eleh..buat2 tnye plak..pdhal dah tau' dia bls...haha malu kot aku mse 2..

then,stat ari 2 ktorg msj2..
tiap2 mlm ktorg msj...kdg2 kol..
mse 2 guna maxis, so bila tgh mlm ade kol lme2 2 yg cuma byr Rm2 je 2..
km gayut guna plan 2 la..haha


so, tbe la ari dia blk ke tmpat keje lme dia smula..hehe..aku pun hepy la..
mse keje pun dok msj2 jgk,wlupun bukan jauh mne pun..hehe
bila aku xbls msj je dia akn buat2 lalu pegi kdai yg ala2 7 eleven 2..konon beli rokok la..
pdhal nk tgk aku bt ape smpai xbls msj..haha..
mmg lepas dia blk dr kpg aku ase mcm aku sgt2 xleh lepaskn dia..aku mmg sgt2 nak dia..
so, dpndekkan lg cerita satu ari mse aku cuti 2 aku pun mlm 2 msj dia trs trg ngan dia..
aku ckp aku mmg suke dia..(aku brani la sbb esknye 2 aku cuti sbb ade knduri kt umah tok aku)
dia xckp ape2..mse dia kol pun dia snyap je.xbncang ape pn psl hal ni..
aku kan cepat mgalah..then, aku pun xpela..
bila snyap je mksdunye org xsudi la kan..ape lg aku nk buat kan..


aku pun stat dr ari 2 aku ignore dia..aku xleh nnt kalo aku msh baik ngn dia aku akn trus suke dia..
yg sdey nnt aku jgk,bkn dia..mse knduri kt umah tok dia ade kol..
dia ckp knpe xmsj dia?? aku just ckp aku cbuk je..dia kte xapela org dah xsudi..
aku dgn kejamnye trus letak fon..yela,aku tpaksa buat mcm 2 sbb aku tau kalo mkin lme aku akn makin suke dekat dia..2 je cra yg aku mmpu bt..
smpaikan aku bt kputusan utk bnti keje sbb mse 2 aku dpt interview maktab..
tapi xlame lepas 2 kami baik balik..haha hampeh je.. 
mse bday aku bln 5 dia ade kasi cadbury kt aku..best je ase..
smpaikan aku xmkn pun cadbury 2..smpan.smggu lepas 2 br mkn..hehe


so aku cuma bnti keje slama sbulan je..tp bln 6 aku msk smula keje sbb bos aku xade pkerja..
aku igt aku nk bt suprise dekat dia tp aku dpt tau dia pun dah benti keje jgk..so aku sdey sgt..


lepas dr kes aku gtau dia aku suke dia 2 aku mcm xbpe rapat sgt la ngan dia kan..
km msj2 mcm besa je..mcm kwn besa..ye kawan..
tp aku igt lg tiap kali aku g buang smpah aku akn lalu jln blkang kdai..bila aku lalu je aku akn tgk kt lorong blkang 2..tingat mse dia keje ctu lg dia akn lepak kt blkang dgn mber keje dan sembang ngan dorg sblum kdai buka..aku slalu g ngendap..haha kantoi suda!


lepas aku dpt result maktab je aku gtau dia..as a friend..ahh bosan kan??
so, aku ckp la yg lg sbulan aku akn pegi msk daftar..aku dpt dekat phg..kuala lipis..
mcm mne tah aku pun xtau..smggu sblm aku msk mktab dia kol aku mlm 2..dia ckp kt aku

' anis, kte kapel ye..'

hahhhh?? aku mmg tkejut la mse 2..
tbe2 aku ase mcm nak antuk kpla kt dinding..hehe
mmg aku xkan leh lupa la ayat dia..mse 2 kalo xsalah aku 26 Jun 2008..
emm..yee 6 bulan km kwn br la km bcinta..
itu pun sbb aku yg sukekan dia dlu..dan mgkin dia br ase kot..entahla..hehe


so aku pun idup bhgia la dgn dia..wlupun mse aku msk mktab dlm sbulan dia mtk putus dgn aku..
tp aku dgn dia jodoh kuat kan..km smbung blk dan kekal smpai arini..
mmg byk sgt dugaan yg km lalui..ade yg sgt2 berat utk aku terima..tp bila aku pikirkan yg setiap mnusia bhak dpt peluang kdua aku pun bg dia chances utk dia semula..
starting dr saat 2 dia jadi seorg yg sgt take care dan pyanyang..
jatuh bgun aku,susah senang aku dia yg tlg..kdg2 km bntu antara 1 sama lain..
mmg aku sgt hargai ape yg dia buat utk aku..bila aku ssh ke, sdey ke dia la tmpat aku mgadu..
kdg2 mslah aku cerita kt dia lg byk dr mslah dia sndri..
xpsal2 pulak dia yg pikirkan mslah aku..hehe..
xpenah skali pun aku lupekan dia bila aku pegi mne2 ataupun buat ape skali pun..

kami dr dlu lg mmg dah biasa kol dan jrg2 msj..tabiat 2 jd smpai skrg..
wlupun dh 3 tahun bcinta aku xkan boleh tdo kalo aku xkol dia..
sekejap pun xpae..tp slalunye lme la kan..

cumaa....
semenjak 2 menjak ni aku dgn dia mcm dah xharmoni dah..
biasala..ade pasang dan surut juga dlm phubungan..
mgkin silap aku,xcukup bg phatian xpun tlalu mgongkog ke..aku pn xpasti..
tp ape yg aku tau ati aku mmg ade ase xsedap dlm mse sbulan 2 ni..
bila ade bnda yg blaku antara km mmg hancur la ati aku..
ape yg aku sdey aku xleh tau ape yg dia pikir dan ape yg dia ase..
km ni lalui hubungan jarak jauh dan org ckp hubungan jarak jauh perlukan kpercayaan dan ksetiaan yg kuat..
mmg btol, tp kalo dr sbelah pihak shaja mcm mne?? 


wlupun mmg aku sdey tp bila aku pikir aku xsalahkan dia..
sbb mmg soal ati kte xleh nk jgka..aku ase aku pun ade silap dia bila dia brubah..
tp bnda dah jd..cuma skrg aku ase ape sje kmungkinan yg blaku aku akan bsedia..
aku sgt bsedia..bila mlm semua kngan km aku akn igt..
dah brapa ari aku tdo lewat pastu bila msanya aku tdo pun aku xpasti pkul brapa..
skrg ni aku ase aku mcm nk wujudkan 1 dunia sndri..
aku nk pegi ke dunia 2 dlm jgka msa yg lme dan lupekan semua..
aku nk bila aku tdo dan bgun aku lupe ape yg jd mgkin dlm jgka msa sebulan sebelum 2..
mgkin lupekan 2 bulan, mgkin stahun atau mgkin lupekan semua..
haha tp kenangan la guru kte yg plg bharga..sbb kte akn blajar dr kenangan lepas..
em ape2 sje yg akn blaku aku bsedia mulai arini..
andai jodh km smpai sni sje aku redha..tp bt mse skrg aku akn brusaha slagi ade sisa sisa harapan..hehe jiwang jugak kan..


akhir skali, terima kasih SHAHRUL AZHA..awk buat sy sgt bhgia dan ase dhargai..
awk dah mcm sbhgian dr idup sy selain mak dan ayah sy.. sy sgt hargai..


p/s : post ni bukan utk mburukkan dia, tp utk aku mgenang smula ape yg telah blaku antara aku dgn dia..harap semua yg bc xkan salah kan dia. mgkin ade silap dr segi kefaham dan kepercayaan..
post ini hnya utk tauladan dan igatan msa hadapan..juga sbgai pghargaan kpd dia..

and thx to all reader..sbb view page aku dah cecah 1000. yeaaa!!

Sunday, May 22, 2011

Better if i don't met u..

nak taip pun rasa malas sbb otak aku neh serabut laa..
sekejap hepy, sekejap moody..entahla..
tp entry ni plg baik la utk mjawab psoalan dlm fikiran neh..haha
jiwang plak lg..tp xpela..
nak melayan ati..hehe

cuma rase mcm nak blk ke 3 tahun yg lepas..
bila usia msih muda dan bila tiap2 mlm asyik fikirkan impian, masa depan dan kenangan..
xade pun msalah yg myerabutkan otak..huhuu..
mood skrg sdey la... :'(




p/s:best x gambar2 aku??jiwang kan..
bila nak tulis jiwang2 dlm blog ase mcm pelik plak..hehe.sbb bila org tulis jiwang dlm blog aku geli..so aku nk tulis pun aku takut org pun geli..hehe..

Wednesday, May 18, 2011

Takziah

Dah berminggu-minggu, berbulan aku x menaip kt cni..
Tiba ati aku tgerak sgt nak menulis pd ari yg sgt myedihkan..
Walaupun bukan aku yg ade ptalian keluarga pun dgn yg terlibat tp air mata ttp menitis..

Entry kali neh sedikit pjg..sabar lah mbaca ye..

Ari selasa lepas 17 Mei 2011,
aku br balik smula ke IPTAA..
aku bgerak drpd KL pkul 4.30 ptg dan smpai IPTAA pkul 7.15 mcm 2 la..
then, bila aku smpai bilik ain ( roomate) xade dlm bilik,
aku pn rehat la kejap..sambil salin bju otw nak mndi, handset ain ade dlm blk tgh charge..
bdering la hset dia bila aku btol2 nak melangkah keluar ke bilik air..
aku tgk nme yg di tulis kt screen ialah " family : kak ngah"..aku xsempat mjawab sbb talian dah putus..
lepas 2 mse aku keluar lg dah ade kt luar bnyi lg..aku pun msk lg tp mmg nsb aku xsmpat nk jwb jgk..
tp kali neh bukan kak ngah, sepupu ain pulak..
aku pn biarkan dan bgerak la ke bilik air..

semasa dlm bilik air aku tpikir2 yg knpe dlm wktu yg sme family ain kol dia??
aku biarkan je sbb mgkin ade hal pntg..tp dlm ati mmg ade ase xbest..
so, dan abes mndi aku br nk salin bju hset bunyi lg, tp kali neh bkn sbb aku xsempat tp sbb org 2 kol skejap sgt..aku makin gelisah la..
aku xtau mne ain pegi sbb nak msj dua2 hset dia ade dlm bilik..pastu aku pulak xpkai bju lg.
br je aku nak bgun pkai bju ain dah msk..bila dia msk je aku trus la gtau ade miskol byk kali dr family dia..
aku pun tnpa bbaju tggu ain kol kak ngah..

aku dan dpt agak dr riak muka ain yg tbe2 jd merah bila bcakap dgn kak ngah..
mmg aku pun bdebar2 juga..dlm kpla mmg dah agak ade brita yg x baik..
serius dlm kpla mmg aku igt family tdekat ain yg mnggal bila ain dah tresak2 menangis..
(sbb situasi tu sme penah jd kt ain dlu bila sdara ain mnggal)
terus aku pegi tenangkan ain dgn urut2 blkang dia..
ape yg aku igt ain ckp " kak ngah, btol ke kak ngah??" sambil menagis2..
aku lg la ketar sbb dlm otak dah blegar2 dah..'ayah ain ke?mak ain ke?abg dia ke?tok ke??'
mmg aku xjangka lgsung bila ain letak hset dan dia ckp..

"anis, abg nuar..suami kak ngah dan meninggal"

tsentak aku..tdiam!
trus ain peluk aku..aku pun mmg sgt sebak bila memikirkan kak ngah yg sedaang sarat mgandung kehilangan suami..
sedangkan aku yg kucing mati pun aku sedih brapa ari..inikan pula suami yg tidur sebantal dan yg amat kte syg seluruh ati dan jiwa..
dpt aku ase ape yg kak ngah asekan..

dipendekkan cerita sedikit setelah discuss dgn family ain sume, ain ambik kputusan nak suruh Muiz anta kan ( bf ain )..nsb la muiz ade kereta..dah bncang2 dgn family ain setelah urusan di kuantan selesai semua kami bgerak dr IPTAA menuju ke JERANTUT pd jam 12.15 mcm 2 la..
cuma yg pegi aku, ain dan muiz..
dalam pjalan pula ape yg aku bmbang bila melalui jln ke jerantut yg b'bukit dan mcm ular kene palu 2..
yg kdua pula elok kami keluar bilik je hujan dan mula rintik2 dan sampai di bndar lipis hujan dan lebat..
dan ktiga pulak ialah bila lalu kt hutan yg sunyi tgh2 mlm mmg isau la ade ganguan setan jin iblis sume 2..
dah la aku sorg je kt seat belakang..mmg aku ckp kt ain kte pegi kte redha dan tawakal je..

sepanjang perjalanan yg memakan mse hampir sejam lebih 2, aku xsudah2 bzikir,bdoa dan bc surah2 yg tlintas dlm kpla je..nak bc yasin mmg xleh sbb aku 'cuti'..hafal pun xsmpai sparuh..
mmg xtido la..wlupun letih sbb blk dr kl xsudah lg kan..tp xape niat kte baik Allah pasti akn lindung pnya..
yg kelakarnye bila smpai dekat dgn kwsan yg sunyi dan gelap masing2 pun diam,mmg faham2 jela kan masing2 pun takut..bc la surah ape yg igt!
pastu bila smpai kwsan kampung br la nak bcakap ke ape ke..hehe

ati ase lega bila dan nmpak signboard 'simpang ke bandar jerantut'..
mmg lega sgt2 la aku ase..km bnti kejap dekat petronas jerantut utk tggu mak ain dr kuantan smpai ke jengka..
aku pun lelap la kejap, tp nyamuk plak mganggu idup..kuang ajor btol!
dah tdo kejap 2 pastu tdengar mak ain dah kol..km pun gerak la smula..
then,mse sme2 dgn family ain (2 kete) menuju ke felda Lepar Gelanggi kalo xsalah,km agak sesat la bila msk dlm felda sbb malam kan bukan nak igt sgt jln..masing2 pun letih dan sdey lg..

km bnti tepi simpang sementara menunggu org dtg ambik km dekat smpang utk msk pegi ke rumah arwah..
ibu arwah mmg nak tanam dekat kpg halaman arwah..itu mmg pemintaan keluarga arwah..
aku dan ain ambik ksempatan ni utk pegi tgk kak ngah..mse 2 ain pegi slm dlu..aku kt kete lg tgk dr jauh..
ain peluk kak ngah..dpt agak mcm mne sdeynye kak ngah..
aku pun pegi jugak tgk kak ngah..serius aku ckp yg kak ngah mmg xbdaya nk ckp ape pun cuma air mata je yg mgalir mse aku dtg slm dia..aku usap air mata kak ngah dan aku pun sdey..sebak dan mgalir juga air mata yg aku tahan kononnya utk beri smgat kt kak ngah..tp aku pun xtahan..
dpt aku bygkan ape perasaan kak ngah mse 2..aku pegang tgn kak ngah dan peluk dia..

tp xlama sbb org kpg dan dtg utk bwk km ke rumah arwah..
mse km smpai arwah dah ade dan keluarga arwah serta jiran2 dan bacakan yasin utk arwah..
xlama lepas 2 ain dan family trus bwuduk dan bc kan juga..aku cuma tgk dr jauh..
mata aku xlepas dr memandang kak ngah,ain dan ma ain..kdg2 abh ain juga..
aku yg xade ptalian pun trut ase sdey sbb arwah mmg seorang yg mesra dan peramah..
ade la bberapa kali juga aku jmpa arwah..tp arwah jenis rajin menegur sapa bila dia on9 Fb..

kak ngah bc yasin smbil mgusap perut kdg2,lepas 2 ade 1 ketika yg buat aku menangis bila kak ngah bc yasin tbe2 kak ngah pndang arwah dr kain yg ttp muka arwah..kain 2 agak sedikit jarang dan msh boleh nmpak muka arwah..lepas 2 kak ngah bc yasin smbil menangis.mgkin kak ngah msh belum boleh terima lg kepergiaan arwah sbb arwah mmg br je keluar dr rumah dan belum msk tol utk ke kl lg pun..
kte xtau ape kngan manis dan pahit yg mereka lalui bsama..bygkan,kak ngah dan arwah dah bsama hampir 9 tahun, dan mendirikan rumah tgga cuma 6 bulan sahaja..
ain cerita yg kak ngah ckp "arwah sekurang2nya ade tggalkan zuriat"..smbil usap perut..
lebih kurang mcm 2 la..

lepas abes bc yasin, kami rehat sekejap dlm bilik yg dah keluarga arwah sediakan..mse dalam bilik tggal la kejap aku dgn kak ngah..aku dlm keletihan duduk dekat hujung katil sbb mse 2 dah pkul 3.45 pagi..
kak ngah tgh bdiri bila dia tbe tsedar yg ade satu almari kain yg zip 2.lama dia pndang almari 2..aku cuma tgk je sbb aku ase biarla dia layan perasaan dia selagi dia xbuat bnda buruk..mgkin dgn cara 2 dia akn rasa sedikit trubat ksedihan dia..mula2 dia buka almari 2 slow2 je, lepas dia jenguk ape ade dlm 2 dia trus rentap zip 2 dan tarik sesuatu dr dlm almari 2..bila aku tgk ape yg dia keluarkan aku jd lg sdey sbb dia keluarkan kain pelikat arwah..ya Allah! xdapat aku byg kalo bnda ni jd pd aku sbb mmg ain ckp arwah slalu pkai kain pelikat..sdey sgt aku.dia peluk kain pelikat 2 smbil duduk dekat tepi katil..
aku susun bantal utk kak ngah bila aku tgk dia dah mgelamun tmenung..mengenangkan arwah lg..
aku suruh dia baring..bila kak ngah baring je kak ngah letakkan kain pelikat 2 dekat perut.mgkin dgn cara 2 je yg kak ngah bley buat utk baby dlm perut ase kehadiran ayah yg xsempat nak tgk zuriatnye..
kak ngah buat anis sdey lagi..tp sdey kak ngah cuma kak ngah dan Allah je yg tau..

lepas 2 ain msk dan aku, ain dan kak ngah baring btiga atas katil.ain kat tgh, aku hujung skali..
lepas 2 xlme 2 mak mertua/mak arwah dtg jmpa kak ngah..mak arwah cuma sebut nme kak ngah je..
" ti.." 
dgn sayu skali,sekuatnye mak arwah peluk kak ngah..km yg ade kt ctu menangis tnpa bkata ape2 pun..
lepas dr 2, mak arwah keluar sbb ade urusan lain..
kak ngah ade ceritakan dekat ain tp aku xdgr sgt..ape yg aku igt bila kak ngah ckp
" kak ngah xsangka dia pergi dlu.."
trus kak ngah menangis dan pegang perut..aku xdpt tahan lg air mata..mmg mgalir deras dan aku mmg xboleh tgk kak ngah menangis..trus aku pusingkn bdn sebelah lain..
bila msanya aku ttido dan kak ngah tdo aku pun xperasan..yg aku sedar bila alarm hset aku bnyi dan mse 2 aku tgk kak ngah dan solat subuh..aku biarkan semua bsiap dlu dan aku baring trus ttdo..
bila aku jga mse 2 dan mmg pkul 7 dah..ase xsopan pulak aku neh..ain pun dah mjenguk kt pntu suruh ke rumah depan utk sarapan..bila dan siap aku pegi ke rumah jiran depan dan aku tgk mak cu ain dah smpai..
dah sembang dgn kak ngah dan bcerita..aku bsarapan dgn ain dlu..menu dia roti canai..
mmg aku neh xpatut gila, bila aku mkn je roti canai 2 mmg sedap gilaa! kena pulak dgn air kopi pekat yg mcm tok aku buat mmg aku ase sarapan plg sedap la aku ase..xsopan gila aku..huhuhuuu

dah abes sarapan aku br je nak keluar lepas letak pggan dekat singki dapur aku tgk tok ain, mak sdara spupu spapat dan kak long dah smpai..sdey muka kak long bila jmpa kak ngah..smbil dukung qistina kak long mnangis..trus aku ambik qistina sbb nak bg ruang utk keluarga ain tenangkan dan bg semangat utk kak ngah..mmg kak ngah sgt lemah fizikal..roti canai dlm pggan mmg cikit sgt dia cubit..tp kak ngah kuat sbb ade baby dlm perut.itu je aku ase yg buat kak ngah tabah..

bila tiba mse aku pegi semula ke rumah arwah 2 aku tgk ade org bukakan kain muka arwah..
xperlu la aku cerita kt cni bg menghormati keluarga arwah sbb mgkin nnt xelok kan..
tp cukup la aku ckp yg kak ngah mmg tabah sgt..aku sgt respect dgn ketabahan dia..
lepas bg peluang org bc yasin dan menziarah lebih kurang 3 jam juga, pkul 10.30 pagi mcm 2 terus dorg mndikan jenazah..aku tgk bila sudah mndikan dia kapankan dekat ruangtamu..

saat yg paling sdey dan aku pun ase mcm aku kat tmpat kak ngah bila keluarga diberi peluang utk mencium arwah buat kali terakhir..bila tiba giliran kak ngah mmg semua yg ade kt ctu dselubungi kesedihan yg amat sgt..air mata aku dan ain mcm pancutan paip air yg xttp..aku biarkan je air mata sbb nak bndingkan aku dgn kak ngah mmg kak ngah bribu ganda lg sdey dr aku..lepas kak ngah cium arwah dia xdaya utk bgun dan dia cuma pusing belakang dan menangis sgt2..aku cuma mmpu peluk ain je.mak ain pujuk kak ngah mse 2..

bila dan siap dah ttp muka, aku pegi bsalam dgn semua sdara mara ain sbb kami xikut utk ke tanah pkuburan..
sempat aku jmpa kak ngah dan peluk dia utk bg smgat..cuma yg aku boleh ckp mse 2 cuma la kak ngah byk la bsabar ye..dan aku tenung muka dia lame2..dia pun xboleh nak ckp ape,cuma pndang aku dgn pndgan yg sdey dan lemah..

lepas 2 kami pun bgerak balik semula ke IPTAA..semoga arwah tenang di samping Allah serta Al- Fatihah buat arwah..semoga roh arwah sentiasa dicucuri rahmat Allah SWT..amin..

sekadar hiasan

p/s : mse aku menaip ni, dah berapa kali aku mgalir air mata..dr pkul 9.30 mlm smpai 11.00 mlm br siap entry neh..

kdg2 kte ase kte sgt sygkan org 2 tp Allah lebih sygkan dia kerana kita semua adalah hak mutlak Allah dan Allah cuma pnjamkan kte di dunia ini sementara shja..kpd keluarga arwah Anis ucapkan takziah dan semoga kalian kuat dan tabah..

Monday, April 18, 2011

rindu

saya rindu blog saya.. 
saya rindu nak menulis semula...haha
baru abeskan amali Psv neh..
Aritu xupdate sbb bz PBS..
lepas blk PBS bz amali plak..neh br je abes..
Tp xpela..jgn isau..nnt a lot of story 2 tell..

Sekarang, mood adalah untuk modeling..
Who's wanna take me as ur model and being my photographer 
a.k.a freelancer please call me IMMEDIATELY !
hahahaa ;p

orait then, gotta goooo...huuuu!



gambar yang x edit..hehe

p/s : thx kepada Boutique Lovey Dovey kerana menjadi followers yg ke 10.hehe ( br 10 dah bgga kan??)

Sunday, February 27, 2011

Kawen..kawenn

Fulamakk!
Mcm nak cite aku kawen jek ek..haha
Xla, kompom la lmbat agi nk kawen..
(mak xbagi laa..)
Tapi stiap org mesti la ade impian utk kawen..
Tema aku kawen must be white, pink, and silver..
Tapi baju mungkin akan pikirkan balik ikut kesesuaian kulit la..
Aku jenis suke kan sesuatu yg simple, luxury and elegan..
Semua design must be nice to wear..

Aku tgk blog Irine Marcello.. dia kan msk p'tandingan kawen2 2..
So, aku nak gak buat ( wlupun xde p'tandingan pape kan utk aku sertai..)
Cuma nak buat cuci2 mata tgk bnda2 indah sume kan..
so meh la tgk ape yg akan aku buat kalo aku kawen nnt..
insya Allah..(kalo ade budget)..
Dan yg paling penting ade lelaki utk kawen..haha..


:: Cincin Kahwin ::
Cuma yang neh je yg aku minat dr dulu smpai skrg..huhuu



:: Baju Akad Nikah ::

baju yg akan menyerlah kan hari perkahwinan..


konform i sgt suke..lace gtu..


mcm tradisional cket tp dimodenkan..





:: Baju Bersanding ::


jgn salah sgke tau..sy suke yg sebelah kiri k..BUKAN kanan..hehe


mcm ala2 muslimah tp yg suke design and colour bju neh,,


yang bju ni sgt suke sbb dia labuh sampai bwh..akan bg efek ramping la kan..hehe
 
 
 
 
:: Kasut Bersanding ::

silver and diamond
Peach and ruby



Pink and ribbon


White and satin

Silver and satin
Pink and satin




 :: Kasut Akad Nikah ::
woowww! antara semua kasut yg ni la aku palingg sukee..
sbb design dia lain dr yg lain.pastu ade kain2 and lace..beshh!



this one look elegan and chic..hehe.



suke kasut neh sbb mcm kasut my mom mse kawen dlu..
very nice




:: Kad Jemputan ::


neh utk tetamu biasa..

design mcm neh sesuai utk tetamu istemewa..
mungkin keluarga dan sahabat..



Hahhh! yang neh mmg utk VVIP lah..
mne la tau kot ade yg nak dtg..hehe



:: Kamar Pengantin ::


simple tetapi tetap sweet..


hiasan mcm neh nmpak mewah cket..


kalo mcm ni aku suke cadar dia..
kalo purle kt blkang 2 xsuke sgt sbb nmpak mcm pelik cket.
hehe pape pun okeh je..


kalo yg neh sgt mudah dan sgt simple..
xpayah susah2.lg aku suke..



:: Pelamin ::

Pelamin dekat gazebo..sgt unik dan extraordinary..love it


simple and comfort


sweet and memorable



:: Meja Makan Tetamu ::

khemah tetamu utk keselesaan kte akan pasang kipas atas
atau kipas kua asap ala2 aircond


ala2 dinner je..simple and elegan


warna siver yg mewah dan sungguh nmpak exclusive



p/s : gamba semua neh ambik kt google ye.xde istilah cilok2 sbb sape yg xpenah ambik gmba kt google kan?? Tipu besar la kalo kte xpenah..haha

Monday, February 21, 2011

My Turn

Maaf la ye sbb kamera h/fon i neh murah je..
haha..just 2 megapixel okehh..
Dah jgn cakap byk..arini bukan mood nak tulis pjg pun..
Simple jnji tulis gak..(amboi garang plak)
neh picxa khas utk korg..Tatap la muke 2 yg xbpe cun cam model neh..
Tapi gaya model mgkin ade..(aku akn jd model 1 ari nnt..hehe)
pastu psl babat yg kelihatan sila jgn pndang lme2..
Oppsss!...malu akak..dadddaaaa


p/s : Jangan lupa dtg beli roti dan tart kt anis ye.But next stok la.skrg dah abes hehe..Tapi roti kena cepat. sbb terhad sgt2..cuma yg byk tart la..Nnt roti i suh tokei buat byk2..


sayalah penjual roti dan tart yg berjaya kelak..



Dengan penuh bgaya..atas tgga dewan kuliah



Macam comel jek..hikk